Почело аматерско првенство Новог Сада: Младост против искуства

У Новом Саду у току је отворено аматерско првенство града, које се игра у просторијама НШК- а (ул. Николе Пашића 26) до 25. јануара.
sah pixabay
Фото: pixabay.com

Организатор турнира је ШС Новог Сада, а судијску дужност обављају Алмир Гагић и Синиша Ремецки. На турниру учествује 30 шахиста са рејтингом мањим од 2200 поена, а први фаворит је вишеструки првак града, легендарни ФИДЕ мајстор Красоје Нотарош. Поред Нотароша, учешће су узела још тројица познатих ФИДЕ мајстора, Мирко Кокеза, Слободан Бојковић и Милан Илијћ, као и младе наде новосадског шаха – шампионка Војводине до 14 година Ања Јовановић, вицешампион до 12 година Огњен Ћузовић, и победник Полуфиналног првенства Новог Сада Милан Гагић.

Одиграна су два кола, а четворица шахиста имају максималан учинак – Драган Остојин, Никола Петровић, Предраг Вујиновић и Милан Гагић, а прати их седморица играча са по пола поена мање. Посебан куриозитет је била партија између најстаријег учесника на турниру, ФИДЕ мајстора Милана Илијћа, и једног од најмлађих Милана Гагића. Овога пута је  младост надвладала искуство. Редовна кола играју се уторком, средом, четвртком и петком од 19.30 часова, а  љубитељи шаха су добродошли.

И. У.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести