Првенство Новог Сада: Шампион за јануар Дејан Лескур

На првом овогодишњем Појединачном отвореном првенству Новог Сада у убрзаном шаху, које Шаховски савез Новог Сада у сарадњи са НШК-ом организује сваког месеца, тријумфовао је интермајстор Дејан Лескур са 6 поена из 7 партија.
Sah/Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Пола поена мање имао је ФИДЕ мајстор Вук Савановић и њему је припало друго место, док је трећи био Жарко Симовић, такође са 5,5 поена, али слабијим Бухолцем. Четврто место поделила су петорица играча са по пет поена, а најуспешнији међу њима по Бухолцу и уједно последњи награђени такмичар био је Милан Поповић. Најбоље пласирани играч са рејтингом испод 2000 за убрзани шах био је Милан Гагић са 4,5 поена и њему је припала специјална награда. Коначан пласман: 1. Лескур 6, 2-3. Савановић и Симовић 5,5, 4-6. Поповић, Драгојловић и Ремецки 5, 7-9. Гагић, Илијћ и Станојевић 4,5 итд.

Пријаве за следећи турнир у убрзаном шаху могу се извршити на телефоне: 060/0400807 (Алмир Гагић) и 0600211199 (Синиша Ремецки) или уписом на пријавну листу истакнуту на огласној табли у НШК-у. Првенство се увек одржава у просторијама НШК-а, Пашићева бр. 26, а темпо игре је 10 минута по играчу са бонификацијом од пет секунди по одиграном потезу. Игра се седам кола по Швајцарском систему, а турнири су рејтинговани код ФИДЕ.

Организатори увек обезбеђују све неопходне реквизите за игру, као и вредне награде за најуспешније.

И. У.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести