Првенство ШК Гимназијалац: Ловорике Стефану Ристићу

Победник првог званичног Првенства ШК „Гимназијалац“ из Бачке Паланке, одржаног у библиотеци Гимназије „20.октобар“, је Стефан Ристић са шест освојених поена.
Ucesnici sahovskog prvestva Gimnazijalca
Фото: Учесници првог званичног првенства ШК „Гимназијалац“

Другопласирани је био Дарко Милешевић са 5,5 поена, док су треће место поделили Гојко Дошеновић и Александар Тот са по пет поена, али је бронза ипак припала Дошеновићу због бољих додатних критеријума. На турниру је учествовало 17 чланова ШК „Гимназијалац“, а посебно радује чињеница да су половина међу њима били омладинци, будући ослонац и покретачка снага клуба. Најуспешнији међу осморицом омладинаца био је Вук Шијаков са освојених 3,5 поена. 

Одиграно је седам кола по Швајцарском систему, а темпо игре је био 90 минута по играчу за првих 30 потеза и 30 минута до краја партије. Победник турнира и најбољи омладинац су освојили прелазне пехаре, док су су три првопласирана учесника овојили новчане награде. Турнир је протекао у правом пријатељском амбијенту, иако су партије биле углавном напете и у сваком колу је виђено по неколико врло борбених дербија. Председник ШК „Гимназијалац“ Иван Тот са поносом истиче да је овим турниром отворено ново поглавље у животу клуба – Планирамо да више пута годишње организујемо сличне турнире, од којих ће неки бити рејтинговани и отворени и за играче из других клубова.

Идеја нам је да омогућимо нашим играчима да одиграју што више квалитетних партија током године, како би што брже напредовали и што спремнији дочекали нову такмичарску сезону. У том смислу, овај турнир је уједно био и добра провера спремности наших играча пред почетак Купа Војводине и Лигашких такмичења – закључио је Тот.

Ива Узелац

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести