Првенство Србије за слепе и слабовиде: Стефан Јањић неприкосновен

Појединачно сениорско првенство Србије за слепе и слабовиде одржано је у хотелу Моравица у Сокобањи. У току пет дана одиграно је девет кола по једнокружном Бергеровом систему паровања.
sahovska tabla ilustracija
Фото: Dnevnik.rs

Темпо игре био је 90 минута плус 30 секунди бонификације за сваки наредни потез по шахисти до краја сваке партије. У конкуренцији су се нашли десеторица мускетара.

Титулу шампиона освојио је Стефан Јањић из Београда са седам поена. Овај тридесетогодишњак је једини такмичење завршио без иједног пораза, остваривши импресиван биланс од пет победа и четири ремија. Другу позицију заузео је Миле Бјелановић из Крагујевца са 6,5 поена. Трећепласирани је млади Стефан Митровић из Крагујевца са 5,5 поена. На четврто место пласирао се Иван Милосављевић из Прокупља са пет поена. По четири поена, у свој нотес, уписали су петопласирани Лука Булатовић из Београда, шестопласирани Сретко Аврам из Новог Сада и Саша Божић из Београда, који је запосео седми степеник. Осму позицију заузео је Весо Аврам из Суботице са 3,5 поена. Деветопласирани је Немања Бјелановић из Београда са три поена. Десето, последње место на табели припало је Владану Петровићу из Новог Сада са 2,5 поена.

Да све протекне у најбољем реду побринуо се републички судија Јелена Арсовић из Београда, која наступа за екипу Југовић из Каћа.       Ђ. Штрбац

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести