Рогановићу главна награда на шаховском турнир у Старој Пазови

На традиционалном, 11. по реду, Илинданском шаховском рапид турниру у Старој Пазови прво место и главну награду од 12.000 динара освојио је млади велемајстор Милош Рогановић са 5,5 поена.
milos roganovic
Фото: Miloš Roganović, foto: Youtube Printscreen

Такође по 5,5 поена уписали су интернационални мајстор Горан Арсовић, који је заузео другу позицију, и ФИДЕ мајстор Небојша Рогановић на  трећем месту. Тако је одлучио Бухолцов коефицијент. Четврти степеник запосео је интернационални мајстор Зоран Арсовић, петопласирани је велемајстор Борко Лајтхајм, а ФИДЕ мајстор Александар Тришић пласирао се на шесту позицију. Сваки од њих тројице укњижио је по пет поена. Групу од седморице шахиста са сакупљених 4,5 поена предводи ФИДЕ мајстор Срђан Рогач који се укотвио на седмо место. Најбоље пласирани омладинац је првокатегорник Лука Мушкиња, који је у генералном поретку такмичење завршио на 24. месту са 3,5 поена.

Надметања су протекла у старопазовачком Словенском дому, а овај турнир је представљао појединачно Првенство Војводине у убрзаном шаху. У конкуренцији су се нашла 44 играча, међу којима су били 5 велемајстора, 6 интернационалних мајстора, 7 ФИДЕ мајстора итд. Наградни фонд је износио укупно 60.000 динара.

Ђ. Штрбац

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести