Шаховски маратон у Новом Саду: Три турнира паралелно

У Новом Саду су почела два затворена Бергер турнира – велемајсторски и интермајсторски, који се играју у ресторану Фонтана у Пашићевој улици.
sah
Фото: Dnevnik.rs

Игра се девет кола, а партије на оба турнира почињу у 10 и у 17 часова, осим у петак 13. априла, када се игра једна партија од 16 часова. Темпо игре је 90 минута по играчу за целу партију, са бонификацијом од 30 секунди за сваки одиграни потез.

На интермајсторском турниру, после два одиграна кола, тренутно је водећи велемајстор Миодраг Р. Савић са максималним учинком, док пола поена мање имају Јапанац Хикару Ока и руски велемајстор Михаил М. Иванов.

На велемајсторском турниру тренутно води интермајстор из Канаде Каикви Јанг са максимална два поена, а у стопу га прати индијски интермајстор Теја Н. Кришна са 1,5 поен. Са пола поена мање, на деоби трећег места тренутно се налазе: наш велемајстор Синиша Дражић, руски интермајстор Владимир Минко, интермајстор из Шпаније Алехандро Алонсо Франко, македонски велемајстор Драгољуб Јаћимовић и руски велемајстор Владимир Добров.

Паралелно са ова два турнира, од петка до недеље, такође у ресторану Фонтана, игра се и отворени међународни турнир за играче до 2200 рејтинг поена, као и за оне који су још увек без званичног рејтинга. Игра се пет кола по Швајцарском систему, а партије почињу у 17 и 20 часова у петак и суботу, док се последње пето коло игра у недељу од 12 часова.

И. У.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести