ШАХОВСКИ САВЕЗ СРБИЈЕ ДОДЕЛИО РЕШЕЊА О ПОДРШЦИ МЛАДИМА: Важна помоћ талентима

У Свечаној сали једног од бастиона београдског и српског шаха, на Машинском факултету у Београду су додељена и потписана решења о подршци Шаховског савеза Србије (ШСС) најталентованијим шахистима и шахисткињама наше земље.
с
Фото: Шаховски савез Србије

Присутне су поздравили декан факултета проф. др Владимир Поповић, председник ШСС Драган Лазић и генерални секретар Небојша Баралић, а догађају су присуством увеличали и представници „Електропривреде Србије“, која је нови члан спонзорског тима ШСС, селекторка женске репрезентације Алиса Марић и селектор кадетске репрезентације Младен Миленковић.

Председник Лазић је доделио Решења шахистима, поздравио присутне, и рекао да је подршка неограничена.

Селекторка женског националног тима је истакла значај овакве подршке:

– Помоћ развоју младих шахиста је веома важна и на томе морам похвалити рад Шаховског савеза Србије, који већ даје значајне резултате – рекла је наша чувена шахисткиња. – Наравно, и ја пратим развој младих играча, и потенцијалне будуће репрезентативце, који ће подмладити наше националне селекције, али не толико колико сениоре.

Подршку ШСС су добили: велемајстор Лука Будисављевић, женски интермајстори Јована Срдановић и Софија Погорелских, женски ФИДЕ мајстори Вера Вујовић и Елиф Мехмед, интермајстор Стефан Тадић, ФИДЕ мајстор Андреј Љепић, Ана Тадић, Тамара Јанковић, Сара Мијић, Леонид Ивановић, Новак Думбеловић, Милош Пасула и Никола Адамовић.

Фото: Андреј Љепић Фото: ШСС

Велика нада из Новог Сада ФМ Андреј Љепић је за „Дневник“ најавио учешће на домаћим и међународним турнирима ове године.

– Ускоро ћу учествовати на Шампионату Европе, поред тога играћу и отворене турнире у инострантву и Србији, као што је на пример Србија опен – рекао је Љепић.

С. Костић

EUR/RSD 117.0802
Најновије вести