Синиши Дражићу главна награда у Раткову

Сала ловачког дома у Раткову била је место одржавања 13. међународног шаховског рапид турнира, “Меморијал Милош Ракић”.
sah, pixabay
Фото: pixabay.com

У конкуренцији су се нашла 42 играча из Бугарске и Србије. Међу учесницима била су двојица велемајстора, један интернационални мајстор, тројица ФИДЕ мајстора, један омладинац итд. Одиграно је 11 кола по Швајцарском систему жребања, а темпо игре био је 11 минута по играчу за сваку партију. Пласман актера са истоветним учинком одређен је на основу Бухолчевог коефицијента.

Прво место и главну награду од 12.000 динара освојио је велемајстор Синиша Дражић из Новог Сада са десет поена. Дражић је једини турнир завршио непоражен, остваривши импресиван биланс од девет победа и два ремија. Другу позицију заузео је новосадски мајсторски кандидат Милан Поповић са 9,5 поена, док је трећепласирани велемајстор Милко Попчев из Бугарске освојио девет поена. На четврти степеник пласирао се интернационални мајстор Александар Даниловић из Београда са осам поена, петопласирани је мајсторски кандидат Филип Насковић из Ивањице са 7,5 поена, а шестопласирани је мајсторски кандидат Милан Јовановић из Ивањице са пола поена мање. Четворица шахиста освојила су по 6,5 поена, а предводи их ФИДЕ мајстор Радосав Петковић из Србобрана, којем је припало седмо место. Омладинац Лазар Давидов из Дероња је у генералном поретку запосео 36. позицију са  четири поена.

Ваља истаћи да је турнир беспрекорно организовао ШК “Милош Ракић” из Раткова, на челу са предузимљивим председником Стојаном Ђорђевићем, који планира да у блиској будућности организује још један турнир.

Ђ. Штрбац

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести