ШК Југовић на пријему у Градској кући у Новом Саду

Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин примио је у Градској кући чланове екипе Шаховског клуба Југовић из Каћа, који и ове године бележи одличне резултате у екипној и појединачној конкуренцији.
Град Нови Сад/Чланови Југовића са Огњеном Цвјетићанином
Фото: Град Нови Сад/Чланови Југовића са Огњеном Цвјетићанином

– Част ми је да вам у име Града Новог Сада још једном честитам на досадашњим успесима који овај шаховски клуб позиционирају на место једног од најуспешнијих, када је реч о оствареним резултатима у последњој деценији. Град Нови Сад је познат као град спорта и наставиће да даје подршку овом клубу, који успешно ради већ дуги низ година. Врхунски остварени резултати су присутни у континуитету и представљају најбољи начин промоције шаха за све генерације – рекао је члан Градске управе за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин.

Директор ШК Југовић Мирослав Копања захвалио се на пријему и рекао да је клуб на кадетском  и омладинском шампионату Србије освојио прво место у категорији до 20 година.

– На Купу Војводине на финалном турниру, где су учествовале 24 екипе, такође смо били први. На финалном турниру Купа Србије били смо први у мушкој конкуренцији. Од укупно девет одиграних купова, под именом нашег прослављеног велемајстора Светозара Глигорића, освојили смо пет. До сада су у женској конкуренцији одиграна ова два купа, на којем смо прошле године били први, а ове трећи. На појединачном Првенству Србије у убрзаном шаху ове године, у конкуренцији 149 играча, од чега је њих 53 са титулом ФИДЕ мајстора, освојили смо три прва места. Наша три играча ће на предстојећим европским и светским првенствима представљати Србију. То су државни првак у убрзаном шаху Синиша Дражић, омладински шампион Србије до 20 година Милош Милошевић и кадетски првак до 14 година Андреј Љепић – нагласио је Мирослав Копања.

Стефан Костић

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести