Сомборском главна награда у Златици

У Златици је, четврту годину заредом, организован Меморијални шаховски рапид турнир “Миодраг Нишић - Хоши и Видосав Баранац - Бању”.
Memorijalni rapid turnir u Zlatici
Фото: Приватна архива

Учествовало је 35 играча из Новог Сада, Зрењанина, Крајишника, Елемира, Српске Црње, Арадца, Пландишта, Банатског Деспотовца, Честерега, Лазарева, Торка и Златице. Међу актерима су била тројица ФИДЕ мајстора, петнаесторица мајсторских кандидата, тројица омладинаца, четири шахисткиње итд. Одиграно је седам кола по Швајцарском систему жребања, а темпо игре био је 15 минута по учеснику за сваку партију.

После занимљивих борби, прво место и главну награду – ваучер у вредности од 6.500 динара – освојио је зрењанински ФИДЕ мајстор Небојша Сомборски, са шест поена. Другу позицију заузео је још један зрењанински ФИДЕ мајстор, млади Данило Беседеш, такође са шест поена, али уз слабији додатни критеријум, док је трећи био ФИДЕ мајстор Радивој Перишић из Зрењанина са 5,5 поена.

Специјалне награде додељене су најбоље пласираном домаћем шахисти, првокатегорнику Миленку Кићи Сташевићу, који био је петопласирани са пет поена, најбоље позиционираном омладинцу Алексеју Бартошу из Арадца, који је запосео шести степеник са пет поена, и најуспешнијој шахисткињи Теодори Рацић из Зрењанина, која је такмичење завршила на 15. позицији, са укњижена четири поена.       

Ђ. Штрбац

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести