Спортске игре Синдиката образовања Србије

У познатом спортском центру Брзеће на Копаонику одржане су Спортске игре Синдиката образовања Србије на којима је учествовало 33 екипе.
СИ Синдиката образовања Србије
Фото: Победничка екипа Природно-математичког факултета у Новом Саду

Такмичари су се надметали у кошарци, одбојци, фудбалу, тенису, пливању, пикаду, надвлачењу конопца и у шаху. Турнир у шаху одигран је у 5 кола по Бергеровом систему, са темпом игре од 15 минута по играчу за целу партију.

По традицији, шахисти Природно-математичког факултета у Новом Саду редовно учествују на овом такмичењу и остварују висок пласман, па тако ни ове године нису разочарали. У конкуренцији шест екипа из Београда, Земуна, Старе Пазове, Лесковца и Свилајнца, Новосађани су убедљиво тријумфовали другу годину заредом победивши све своје мечеве и одигравши нерешено само са екипом Земуна. За овај успех заслужни су: Ненад Павловић, Страхиња Ђурнић, мр Стеван Јанков и проф. др Александар Павловић, као и председник синдиката ПМФ-а проф. др Бранко Миљановић.

Најозбиљнији конкурент Новосађанима био је синдикат Машинског факултета у Београду, који такође сваке године осваја неко од одличја. Ипак, и ове године су доживели неугодан пораз од ПМФ-а са 3:1, тако да су морали да се задовоље другим местом, док је бронза припала Земунцима који су једини изборили нерешен резултат са победницима. Треба истаћи да је синдикат Природно-математичког факултета, захваљујући злату шахиста и бронзи шахисткиња, као и бројним медаљама у другим спортовима, проглашен и за најбољи синдикат образовања Србије у генералном пласману.

И. Узелац

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести