Сребро младој шахисткињи Јовани Срдановић

МАМАЈА: Млада шахисткиња Јована Срдановић је победом у последњем колу против Францускиње Ести, са 7 поена освојила је 2. место и сребрну медаљу у категорији девојчица до 14 година, на управо завршеном Првенству Европе у Мамаји (Румунија).
Jovana Srdanović   Foto: Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Јуниорска шампионка Србије донела нашој земљи дуго чекану медаљу са континенталног првенства, каже се у саопштењу Шаховског савеза Србије. Њен највећи адут, поред шаховског умећа, била је изузетна психичка зрелост у последња два кола, када се одлучивало о освајачима медаља. Мање важан, али импресиван, је податак и њених освојених 40 поена рејтинга.

Добре резулате иако су у у Мамаји остали без медаља, остварили су и млади шахисти Андреја Љепић, Јанко Радовић, Мило Милошевић и Марко Милановић, Стефан Тадић у својим категоријама.

Ово Европско првенство за младе показало је а каквим потенцијалима и талентима располаже шах у Србији.Учествовала су 1142 такмичара из 49 европских националних федерација. Србију је представљало 19 такмиара у категоријама од 8 до 18 година,сопштио је Шаховски савез Србије.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести