Стогодишњица НШК-а: Меч Новосађана са младим надама Турске

Поводом серије турнира у сусрет стогодишњем јубилеју, Новосадски шаховски клуб организује пријатељске мечеве између шахиста Града Новог Сада и младих нада Турске.
Novosadski šahisti protiv turskih/privatna arhiva
Фото: Детаљ са мечева новосадских шахиста и младих нада Турске/Privatna arhiva

Ово је трећи сусрет који је резултирао добром сарадњом Новосадског шаховског клуба и турских шахиста, а одржава се у Новом Саду од 25. јуна до 3. јула.

У склопу овог сусрета постоје три меча који ће се играти по Шевенишком систему паровања, двокружно по ФИДЕ правилима за стандардни шах, и биће рејтинговани код ФИДЕ. Темпо игре је 90 минута по играчу за првих 40 потеза и 15 минута до краја партије, плус тридесет секунди бонификације за сваки одигран потез почевши од првог. Редовна кола играју се у НШК-у сваког дана од 16.30 часова, изузев четвртог, шестог и десетог кола, која се играју од 10.30 часова.

У групи А од новосадских играча наступају интермајстори Драган Којовић и Дејан Лескур, ФИДЕ мајстори Владимир Јотић и Миодраг Јевтић, као и Синиша Ремецки. Групу Б од наших представљају велемајстор Мирољуб Лазић, интермајстори Анђелко Драгојловић и Балинд Нађ Хеђеши, као и ФИДЕ мајстори Вук Савановић и Иван Титов, док боје Ц групе бране ФИДЕ мајстор Ненад Димитријевић, и Александар Трајковић, Раде Шолак, Владимир Деже и Томислав Вујевић.

Организатори овог турнира су новосадски велемајстор Драган Шолак, који већ годинама живи у Турској и тамо има своју, веома успешну, шаховску школу, и члан Управног одбора Шаховског савеза Новог Сада Синиша Ремецки. Директор турнира је председник НШК-а Милорад Лазић, главни судија је национални арбитар Алмир Гагић, док је помоћни судија Светлана Стојадинов, такође национални судија.

Ива Узелац

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести