Сутра у Новосадском шаховском клубу: Првенство града у убрзаном шаху

Шаховски савез Новог Сада, у сарадњи са НШК-ом, организује сваког месеца Појединачно отворено првенство Новог Сада у убрзаном шаху за текући месец.
Sah/Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Темпо игре је 10 минута по играчу са бонификацијом од пет секунди по одиграном потезу, а игра се седам кола по Швајцарском систему. Турнири су рејтинговани код ФИДЕ и играју се по ФИДЕ правилима. Право наступа имају сви заинтересовани играчи, а котизација за учешће износи 300 динара по играчу. Првенство за август одржаће се у сутра, у просторијама НШК-а у улици Николе Пашића број 26 у Новом Саду, с почетком у 19 часова, а пријаве се закључују у 18.45 часова. Наградни фонд ће се креирати од уписнина турнира. Награде нису дељиве, а у случају да два или више играча имају исти број поена одлучују додатни критеријуми (скраћени Бухолц, Бухолц, међусобни сусрет, Сонеборн и жреб). Главни судија турнира је национални судија Алмир Гагић.

Пријаве се могу извршити на телефоне: 060/0400-807 (Алмир Гагић), 060/0211-199 (Синиша Ремецки) или уписом на пријавну листу истакнуту на огласној табли у НШК-у.

И. У.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести