Сутра у НШК-у Првенство града у убрзаном шаху

Шаховски савез Новог Сада, у сарадњи са НШК-ом, организује сваког месеца Појединачно отворено првенство Новог Сада у убрзаном шаху. Темпо игре је 10 минута по играчу са додатком од 5 секунди по одиграном потезу, а игра се седам кола по Швајцарском систему.
Sah/Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Турнири су рејтинговани код ФИДЕ и играју се по ФИДЕ правилима. Право наступа имају сви заинтересовани шахисти, а котизација за учешће износи 300 динара по играчу.

Шаховске гарнитуре и сатове обезбеђује организатор такмичења.

Првенство за месец новембар ће се одржати у петак, 15. новембра, у просторијама НШК-а, са почетком у 19 часова, а пријаве се закључују у 18,45 часова. Наградни фонд износи 9.000 динара и распоређен је на четири редовне награде.

Награде нису дељиве, а у случају да два или више играча имају исти број поена одлучују додатни критеријуми (скраћени Бухолц, Бухолц, међусобни сусрет, Сонеборн и жреб). Главни судија турнира је национални арбитар Алмир Гагић. Турнир се игра у просторији ограниченог капацитета, тако да првопријављени имају предност.

Пријаве се могу извршити на телефоне: 060/0400807 (Алмир Гагић), 0600211199 (Синиша Ремецки), или уписом на пријавну листу истакнуту на огласној табли у НШК-у.

И. У.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести