Светосавски турнир у Зрењанину: Успешна смотра талената

У организацији ШК Петровград, у Зрењанину је одржан Светосавски турнир деце у шаху.
sah
Фото: Dnevnik.rs

Поред великог броја чланова клуба, учешће су узели и представници две традиционално најмасовније шаховске школе из чурушког Хајдук а и новосадске Капабланка 1992. Да би квалитет био на нивоу. Такмичиле су се и сестре Раденковић из ШК Бановци Дунав, такође трофејне школе, као и деце из панчевачког ШК Аљехин која такође спада у четири-пет најмасовнијих и најквалитетнијих школа у Војводини. На турниру су била и деца из Новог Бечеја, Лазарева, Клека и Елемира.

Организација турнира је била беспрекорна највише захваљујући Зорану Јаћимовићу и Мирку Козићу, као и судији Саши Самоловцу. Турнир су посетили познати зрењанински шахисти, а најуспешнији су награђени пехарима, медаљама и литературом.

У најмлађој групи такмичили су се ученици првог и другог разреда и предшколци, неочекивано су прва два места освојили најмлађи - Лука Гилица са свих седам победа и Константин Мандраш са шест поена (обојица предшколци, чланови ДШК Капабланка 1992). Трећи је био Алекса Јокић (ШК Петровград) са 5 поена.

У групи дечака од  трећег до петог  разреда најуспешнији су били Огњен Петронијевић (ШК Петровград) са 6,5 поена, Огњен Ћузовић (Капабланка) са 5,5, Лазар Тешић са 5, а следе: Каначки и Опачић (ШК Аљехин), Чајка (Јединство, Нови Бечеј), Вучетић (ШК Петровград) са 4 поена...

У најстаријој групи (шести, седми и осми разред и средњошколци) тријумфовао је Бранислав Паркајић (ШК Петровград) са 6 поена, а следе тројица Чуружана: Стефан Лончарски и Милош Мачкић са 5 и Јаков Петрић са 4,5 поена.

Од осам девојчица које су играле један турнир, заједнички су тријумфовале сестре Мина и Мила Раденковић (Стари Бановци) са по 6,5 поена. Оне су освојиле победничке пехаре у конкуренцији 5-8. и 1-4. разред, а медаље су освојиле и Маријана Крминац (Хајдук, Чуруг) и Оливера Његован (Петровград) у старијој конкуренцији, те Теодора Јаукович (Капабланка1992) и Невена Думанић (Петровград).   

С. Р.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести