Турнир - Трећа субота 127”: Тријумф Милана Гагића

Нови Сад и даље држи све рекорде у одржавању међународних турнира, не само у Србији него вероватно и у свету, а све само захваљујући агилним шаховским радницима, који вредно доводе играче са свих меридијана у борбама за стицање међународних титула и рејтинг-поена, пресудних за напредовање на светским ранг-листама.
sah, pixabay
Фото: pixabay.com

Завршена је прва половина од чак 17 међународних турнира , а резервни турнир је коначно донео и прву победу даровитог  кадета Милана Гагића, уз врло лепе наступе талентованих Андреја Љепића и Лазара Давидова. Од старијих, увек незгодни Петар Борбаш имао је неколико оштрих дуела, тако да кинеска „казнена“ експедиција овај пут није имала лак задатак. Све је зачинио индијски трио, који је и однео највише рејтинг поена на овим турнирима.  Следећи турнир је на програму данас од 17.30 часова у Новосадском шаховском клубу (Пашићева 26) и отвореног је карактера, с тим да се пријаве морају раније обавити, најкасније 15 минута пре почетка. Турнир траје до недеље и укупно је на програму шест кола, а могуће је узети паузу на два кола за оне мање амбициозне, а више заузете. Телефон за информације је 062/804-7002 (Синиша Дражић).

Главни програм је обележио Монголац, интермајстор Дамбасурен Батсурен (иначе победник и последњег међународног првенства Војводине), који је фуриозним финишем дошао до своје друге велемајсторске норме. Највише је младих учесника из Кине, Индије и Монголије, док домаћи представници, нажалост, зазиру од јаких партија, за које други преваљују огромне километраже у потрази за шаховским каменом мудрости.

Тренутно је у Новосадском шаховском клубу у току микс турнир - „Трећа субота 127”, где су главне перјанице наш прослављени велемајстор Бранко Дамљановић и турски велемајстор Мерт Ердогду, уз преко 20 играча са титулама и представнике чак 16 земаља. Много труда уз мало улагања (хронични недостатак спонзора) већ дуже време доноси резултате, а надамо се да ће то утицати да ускоро и неко од наших кадета заигра на овим престижним турнирима. Тренутно трку води слабо рангирани кинез Жихенг Ху са пет поена из седам партија, а одличне шансе има и ФИДЕ мајстор Ненад Панић из Смедеревске Паланке са пола поена мање.

С. Дражић

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести