У Старој Пазови Појединачно првенство Војводине у убрзаном шаху

Шаховски савез Војводине и шаховски клуб Стара Пазова, под покровитељством Општине Стара Пазова, организују Појединачно првенство Војводине у убрзаном шаху.
sah pixabay
Фото: pixabay.com

Првенство ће се одржати у суботу 4. августа, у просторијама шаховског клуба Стара Пазова, ул. Бранка Радичевића бр. 6, у Старој Пазови, с почетком у 10 часова. Пријаве се закључују у 9.45 часова. Право наступа имају сви играчи регистровани за клубове на територији Војводине. Котизација за учешће износи 400 динара, а за омладинце и омладинке 300 динара. Темпо игре је 15 минута по играчу, без бонификације, за целу партију. Примењују се ФИДЕ Правила шаха, а играће се девет кола, осим у случају слабијег одзива, где организатор има право да смањи број кола, највише за два. Играчи су дужни да обезбеде исправан шаховски сат и шаховску гарнитуру стандардних димензија.

Наградни фонд је распоређен на 10 редовних награда, а прва награда износи 10.000 динара. Спецификација осталих редовних и специјалних награда ће бити објављена најкасније до почетка четвртог кола.

Награде нису дељиве (и не могу се акумулирати), а у случају да два или више играча имају исти број поена одлучују додатни критеријуми (скраћени Бухолц, Бухолц, прогрес и жреб).

Прва три такмичара освајају медаље, а победник добија и пехар. Директор турнира је Борислав Предојевић, председник ШК Стара Пазова. Главни судија турнира је међународни судија Михајло Савић, а његов помоћник је Стеван Милаш, национални судија.

И. У.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести