У суботу у новосадској ОШ „Никола Тесла“ традиционални турнир „Шах у школе”

Новосадски шаховски клубови Дневник и Капабланка 1992 у суботу, 14. децембра, организују 26. традиционални дечји турнир Шах у школе.
sah
Фото: pixabay.com

Такмичење ће се одржати у Основној школи „Никола Тесла“ (Футошки пут 25а), са почетком у 10 часова. Играће се седам кола по Швајцарском систему, уз компјутерско паровање, а темпо игре је 15 минута по играчу за партију. Организатори моле све учеснике да понесу  шаховску гарнитуру, а ко има и шаховски сат, као и да у турнирску салу дођу најкасније до 9,30 часова.

Турнир ће се играти у следећих пет конкуренција: девојчице 5-8. разред; дечаци 5-8. разред; девојчице 2-4. разред; дечаци 2-4. разред и посебна категорија за ђаке прваке и предшколце (рођене 2012. године и касније). Само у овој групи заједно играју дечаци и девојчице, али се награде деле одвојено. Најуспешнији ће добити пригодна признања, победници пехаре, а три првопласирана такмичара у свакој категорији медаље и шаховску литературу. За све учеснике и пратиоце организатор је обезбедио пецива и освежење. Уписнина износи 250 динара по учеснику и може се платити на лицу места. Долазак су најавили шахисти из Вршца, Панчева, Кикинде, Алексе Шантића, Сомбора, Оџака, Београда... Све информације могу се добити код директора турнира Жељка Медара: 069/1967-213.

И. У.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести