Уочи старта Прве лиге србије за мушкарце и жене: Рума и Ваљево домаћини

Извучени су турнирски бројеви за Прву лигу Србије у мушкој и женској конкуренцији.
sah
Фото: Шаховски савез Србије

Лиге ће се одржати у периоду од 25. септембра до 3. октобра у Руми и у Ваљеву.

У првом колу екипног шампионата за мушкарце у Руми састају се: Младост (Нова Пазова) – Југовић (Каћ), Црвена звезда (Београд) – Словен (Рума), Владимирци – Нафтагас (Елемир), Јелица ПЕП (Горачићи) – Спартак (Суботица), Партизан (Београд) – Новосадски шаховски клуб (Нови Сад) и Младост (Лучани) – Итака (Београд).

На екипном женском шампионату  у Ваљеву парови 1. кола су: Сирмиум Академија Доситеј (Сремска Митровица) – Златар (Нова Варош), Црвена звезда (Београд) – БАС (Београд), Раднички (Рудовци) – Југовић (Каћ), Јелица ПЕП (Горачићи) – ДШК Основац (Ниш), ВШК Ваљево 2005 (Ваљево) – Младост (Лучани) и Сомборски шаховски клуб (Сомбор) – Рад (Београд).

До 18. септембра ће се знати са којим страним појачањима клубови улазе у прволигашке борбе. Директор турнира је вршилац дужности председника Шаховског савеза Србије Саша Адамовић, а судије ће бити накнадно одређене. Игра се по Бергеровом систему у 11 кола, а трећег и петог такмичарског дана игра се дупло коло. Темпо игре је 90 минута по играчу за првих 40 потеза и 30 минута до краја партије, са бонификацијом од 30 секунди за сваки одиграни потез. Мушка лига се игра на шест, а женска на четири табле, са правом на четири резерве. У екипи, у сваком колу, може наступити по један шахиста или шахисткиња са рејтинг листе друге федерације.

Састанци капитена екипа и предаја основних састава обавиће се 25. септембра у хотелу „Парк“ у Руми за мушкарце и у хотела „Гранд“ у Ваљеву за даме.

И. Узелац

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести