Ускоро на Рибарцу у Новом Саду Међународни шаховски фестивал

У недељу 22. јула 2018. године на Рибарском острву у Новом Саду почиње фантастични шаховски фестивал који редовно окупља преко 200 такмичара и још најмање толико пратилаца, овог пута из 23 земље света и са три континента.
sah pixabay
Фото: pixabay.com

Турнир је подељен на главни програм, са групама А, Б и Ц, као и на три брзопотезна турнира, кроз које укупно треба да продефилује око 380 играча. Ово су свакако бројке за понос једног од најпрестижнијих такмичења у Србији, где ће наступити више од 50 играча са међународним титулама. Уједно се у склопу ових турнира одређује и пласман најбољих војвођанских јуниора и јуниорки, као и првака Војводине у сениорској мушко-женској конкуренцији.

Шаховски савез Војводине обезбедио је квалитетан судијски кадар, као и редарску службу, а све у циљу да ово такмичење опет прође у најбољем реду, као и претходних осам година. Организатор такође обезбеђује гарнитуре и сатове, тако да шахистима преостаје само да дођу добре воље и потпуно спремни да се ухвате у коштац са колегама из других земаља. И ко зна, можда се том приликом роди нека нова нада српског шаха и заблиста на нашем шаховском небу, као што је то пре неколико година урадио млади Александар Инђић, касније и велемајстор, репрезентативац и актуелни шампион.

Сала за игру на Рибарском острву је, ради конфора учесника, лимитирана на 210 шахиста што се тиче главних турнира, те се позивају сви заинтересовани да се што пре пријаве, јер је преостало још око 35 слободних места. Листа до сада пријављених играча, као и информације о самом такмичењу могу се пратити на редовном сајту ШСВ, а пријаве се могу извршити преко канцеларије ШСВ и одговорне особе Петра Миличевића на тел. 062/804-7001.

И. У.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести