Завршено 88. полуфинале Првенства Новог Сада

Шаховски савез Новог Сада, у сарадњи са Новосадским шаховским клубом, организовао је полуфинални турнир 88. појединачног првенства Новог Сада.
Ш
Фото: Промо/Победници полуфиналног турнира 88. појединачног првенства Новог Сада

Турнир се играо у просторијама НШК-а. Право учешћа имали су сви заинтересовани играчи са ФИДЕ рејтингом мањим од 2200, као и играчи без рејтинга. Турнир се играо у девет кола по Швајцарском систему, уз компјутерско паровање. Темпо игре је био 90 минута по играчу, са додатком од 30 секунди за сваки одигран потез почевши од првог.

После занимљивих и неизвесних борби, прво место освојио је Предраг Вујиновић са 7.5 поена из девет кола. Друго место припало је Зорану Миленковићу са пола поена мање, а треће Звонимиру Алексићу са 6.5 поена. На деоби од четвртог до шестог места са по шест поена нашли су се: Никола В. Петровић, Жарко Симовић и Велибор Шајић. Следили су Томислав Вујевић, Владимир Деже и Огњен Ћузовић са по 5,5 поена. Ћузовић је уједно био и најуспешнији омладинац, док је Светлана Стојадинов са 4,5 поена била најбоље пласирана дама. Треба истаћи да је овим сјајним успехом 11-огодишњи Огњен освојио титулу мајсторског кандидата и пласман на Финални турнир као најмлађи учесник у историји Појединачног првенства Новог Сада дугој 88 година!

На деоби од 10. до 15. места са по пет поена нашли су се: Лав Пајчин, Александар Опачић, Милан Гагић, Предраг Симеуновић, Стефан Мајсторовић и Миодраг Дражић са по пет поена. Овим се и завршава списак играча који су стекли право учешћа на Финалном турниру 88. Појединачног првенства Новог Сада. Директно право учешћа у Финалу имају: четворица првопласираних са 87. Првенства града, сви ранији прваци града, играчи са титулом мајстора или вишом, као и играчи са ФИДЕ рејтингом 2200 и вишим (важи листа од 1. октобра 2019.). У случају одустанка неког од директно пласираних играча, право учешћа стичу следећи најбоље пласирани играчи са Полуфиналног турнира.

Наградни фонд Полуфиналног турнира износио је 40.000 динара и био је подељен на пет редовних и две специјалне награде: 1. место10.000 динара, 2.8.000, 3.7.000, 4.6.000 и 5. место 4.000 динара, као и по 2.500  за најуспешнију жену и најуспешнијег омладинца.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести