Шараба: Остварили смо основни циљ

Иза садашњег тренера омладинског погона ФК Војводина Зорана Шарабе је остала лепа и берићетна година. Тренер-стваралац је, на турниру у Станишићу, с кадетима

црвено-белих освојио прво место, с пионирима му је за длаку измакла титула првака Србије, да би годину зачинио освајањем престижног турнира у Београду, који организује ФК Бродарац, чији су омладинци јесењи прваци  Омладинске лиге Србије. Шарабини ученици једино су резултатски подбацили у јесењој трци за бодове омладинаца, завршивши полусезону на 7. месту, уз 27 освојених бодова.

- Приоритет  у Омладинској лиги Србије био нам је да припремамо најталентованије играче за први тим, а резултат је остао у дугом плану - рекао је Шараба, некада и сам првотимац Воше. - Успели смо у реализацији основног задатка, јер је на суперлигашкој сцени дебитовало неколико играча из омладинског погона.

То су били Михајло Нешковић, Добрица Тегелтија, Милош Зличић и Марко Бачанин, а  због повреда најширој фудбалској јавности у Србији нису успели да се представе Петар Мићин и Александар Месаревић. Стални изостанци најбољих играча, стајали су нас много бољег пласмана, јер су шансу добили играчи који су били у другом плану, а излазно су годиште.Блистала је црвено-бела кадетска чета на престижном турниру у Станишићу. На крају су фудбалски ђаци Зорана Шарабе понели пехар намењен најбољој екипи.

- На турниру на којем су учествовали клубови из бише државе, давали су нам јако мале шансе, јер смо се нашли у групи с Вележом, Олимпијом и Динамом. Савладали смо убедљивим резултатом Мостарце, што нам је улило додатно самопоуздање, па нас ни реми с Олимпијом није спречио да бриљирамо против Динама и победом изборимо место у полуфиналу. Стари познаници из Црвене Звезде нису били ни мало наиван ривал.

Надиграли смо Београђане, али до финала смо дошли тек после бољег извођења пенала. Да смо најбоља екипа, потврдили смо у борби за пехар и голом Крстића остварили  сан да после победе над Ријеком подигнемо пехар намењен најбољем тиму. Потврда наше надмоћности била су и појединачна признања за најбољег играча Михајла Нешковића, односно стрелца Слободана Тедића.

Мелем на рану после освојеног седмог места у Омладинској лиги Србије био је тријумф на турниру Бродарца.-  Растерећено су момци рођени 1999. и 2000. године, предвођени капитеном Младеном Деветком, отишли у Београд да покажу да су предходни резултати били само плод тренутних недаћа. У утакмицама с нашим најбољим екипама, доказали су да је пред већином од њих светла будућност, али и да су перспектива Војводине. У групи смо савладали учесника квалификација за Лигу шампиона Чукарички, а потом и нашу стару „муштерију“ Вождовац. Изгубили смо од Црвене Звезде у егал мечу, у који смо ушли мало лежерније с обзиром ма то да смо већ изборили полуфинале.

Дуел за финале против квалитетног домаћина, било је финале пре финала. Срећа и одличне одбране талентованог голмана Торомана, одлучили су да се у финалу поново састанемо с Вождовцем који је био достојан ривал, али је и овај сусрет завршен уз наш тријумф. Да смо се заиста заслужено на крају радовали, потврдила су и појединачна признања најбољем голману Вукашину Пилиповићу и играчу Кристијану Живковићу, који су, заједно с капитеном Деветком и осталим момцима, предводници сјајне генерације - нагласио је тренер омладинаца Војводине Зоран Шараба и најавио да ће из познате и признате фудбалске радионице клуба, на професионалну сцену врло брзо искорачити и остали надарени момци .

М. Поповић

 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести