Србију ће представљати девет атлетичара на ЕП у Торуну

БЕОГРАД: Србија ће на предстојећем Европском дворанском превенству у атлетици, од 4. до 7. марта у пољском Торуну, имати деветоро представника, саопштено је из Српског атлетског савеза (САС).
Asmir Kolasinac
Фото: АСС/Асмир Колашинац
То су Асмир Колашинац и Армин Синанчевић у бацању кугле, спринтери Алекса Кијановић, Милана Тирнанић, Ања Лукић и Лука Трговчевић, Бошко Кијановић и Маја Ћирић на 400 метара и Лазар Анић у скоку удаљ.
 
Првобитни списак био је дужи, јер је 12 атлетичара успело је да оствари норму, али ће због повреда изостати са такмичења.
 
Најбоља српска атлетичарка Ивана Шпановић доживела је пех на последњем тренингу пред ЕП и због озбиљности повреде она неће бити у прилици да нападне четврто узастопно европско злато.
 
Од српских представника Лазар Анић ће "пробити лед", пошто су квалификације у дисциплини скок удаљ на програму су у четвртак од 19.08 сати.
 
"Узбуђен сам што ћу бити део тима који ће представљати Србију на овом такмичењу. Посебно задовољство ми причињава и чињеница да је то прво велико такмичење од 2017. на које ћу ићи после дугогодишњег опоравка од повреде. Не желим да прогнозирам свој учинак, али могу да кажем да сам спремнији него икад. Имам малих проблема са примицачем, али мој тим и ја радимо на његовом отклањању како бих у Торуну био у најбољем издању", рекао је Анић за сајт САС.
 
Другог дана такмичења на програму су квалификације на 400 метара и у женској и у мушкој конкуренцији, као и квалификације у бацању кугле, где ће Србија имати два представника.
 
Један од њих биће државни дворански рекордер Армин Синанчевић.
 
"После три такмичења на којима сам учествовао и на којима сам остварио јако добре резултате, сва три пута победио уз нови државни рекорд Србије, мислим да спреман дочекујем ЕП. Имао сам мањих повреда, али сва срећа то је иза мене и сада имам доста мање болове. Очекивања су да у квалификацијама будем добар и да уђем у финале. То је главни циљ, а после у финалу даћу све од себе", изјавио је Синанчевић.
EUR/RSD 117.1415
Најновије вести