Станојевић освојио злато

Сетва медаља српских боксера на међународном боксерском турниру, 47. "Златном гонгу" који је традиционално одржан у Скопљу. Наши боксери су освојили три злата и једно сребро,а за најбољег страног боксера проглашен је Лазар Станојевић.
stanojevic.jpg
Фото: Лазар Станојевић

"Веома сам срећан што ми се указала шанса да се борим на међународном турниру 'Златни гонг', што сам део репрезентације Србије и што сам испунио не само своја очекивања већ и оправдао поверење које су ми указали тренери Антељ и Марчета. За мене је овај турнир био од велике важности и био нови велики изазов. Почаствован сам чињеницом да сам проглашен за најбољег боксера на овом такмичењу. Сада максимално мотивисан настављам са припремама за такмичење које је свима нама репрезентативцима Србије најважније, а то је 'Златна рукавица' која ће бити одржана у београдској Арени. Веровао сам у победу у Скопљу, веровао да ћу на крају меча ја бити тај који ће освојити злато, исте мисле водиће ме и у Београду", рекао је у даху Станојевић.

"Златни гонг" био је финална провера наших боксера пред њихов долазак у београдску 'Штарк арену' у којој ће 25. новембра 2017. бити одржано финале "Златне рукавице", док су квалификације резервисане за 23. и 24. новембар у сали Мала Арена. Из Македоније репрезентација Србије одлази на Златибор где ће све до 22. новембра наставити са брушењем форме за велико такмичење које их очекује у престоници наше земље.

На припремама учествују репрезентативци: Вељко Глигорић (категорија до 56 кг), Лазар Станојевић и Дамјан Грмуша (до 64), Петар Стошић и Никола Живановић (до 69), Стефан Панић и Алекса Марковић (до 75), Никола Стевановић и Филип Станковић (до 81) и Владан Бабић (категорија 91+). 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести