Штефанек и Шпановић најбољи у избору спортских новинара

Олимпијски шампион у рвању Давор Штефанек и бронзана атлетичарка из Рија Ивана Шпановић најбољи су спортисти Србије за 2016. годину

у традиционалној анкети Удружења спортских новинара Србије.

Када су у питању традиционалне новинарске годишње награде, овај пут награда "Новинар године" није додељена јер ниједан од предложених кандидата није испунио све критеријуме.

Награда "Камера године" припала је сниматељу СОС канала Марку Јерковићу, а награда "Бранка Прелевић“, новинарки РТС-а Сањи Вујисић.

"Дописник године"“ је Зоран Јанковић из Спортског Журнала, признања за "Животно дело" додељена су Душану Стаменковићу из Лесковца и Владимиру Дедићу из Београда, а специјално признање за "Издавачки подухват" Бранимиру Васићу из Београда за монографију "150 година од оснивања Прве београдске стрељачке дружине".

Специјална признања добили су Драган Тодоровић новинар Политике за „ексклузивну вест", Весна Антић новинарка СОС канала за "Уређивачки подухват" и Александар Локнер, такође из СОС канала, за ексклузивни ТВ прилог.

Жири је радио у саставу Стеван Ковачевић, председник и чланови Драгиша Ковачевић, Предраг Сарић, Зоран Марковић, Александар Цвејић и Мирко Ковачевић.

Свечана додела награда обавиће се 20. јануара у Свечаној дворани Скупштине града Београда.
(Танјуг)

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести