Александар Зверев потврдио да нема корону

Немачки тенисер Александер Зверев потврдио је да је тестиран на коронавирус и да је резултат негативан, после испадања са Ролан Гароса, јавља Радио телевизија Србије.
a
Фото: Youtube Printscreen

Зверев је у четири сета изгубио од младог Италијана Јаника Синера, а након пораза је изјавио да није могао боље да наступи јер је болестан.

Његова изјава, као и чињеница да се није јавио турнирским докторима и објаснио им симптоме, упалили су црвени аларм у Паризу да је можда играо заражен коронавирусом .

Ипак, тестирао се дан касније и потврђено је да није заражен.

"Данас сам добио резултат теста – негативан је. Немам ковид 19", рекао је Зверев и наставио:

"Боље се осећам, прехлађен сам. Можете имати прехладу и током епидемије коронавируса. Играли смо на температури од осам степени и на киши која пада две недеље."

Немац је пожелео Синеру срећу у наставку турнира и казао да није стигао довољно да се одмори.

"Нормално је да се тело умори. Нисам имао праву паузу после Ју-Ес опена, а ово је типична прехлада. Знао сам одмах – грло ме је болело, потом сам добио грозницу и нос ми је процурио. Током једне вечери сам добио температуру од 37,6 степени."

Новинаре на париском гренд слему занимало је шта о томе мисли Новак Ђоковић, који је покушао да објасни Сашин случај.

"Очигледно у данашње време, због онога што се дешава у свету, људи одмах повежу било коју врсту симптома који имају неке везе са температуром са коронавирусом. Морамо имати на уму да ковид 19 није једина болест присутна. Много је вируса, бактерија... Такође, могуће да је имао нешто друго...", рекао је између осталог Ђоковић.

На Ролан Гаросу играчима не мере температуру пред мечеве, што, према Новаковом мишљењу, не би било лоше радити у овом тренутку.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести