АЛКАРАЗ ЗАКАЗАО ФИНАЛЕ ВИМБЛДОНА СА ЂОКОВИЋЕМ Елиминисао Медведева у три сета

ЛОНДОН: Шпански тенисер Карлос Алкараз пласирао се у финале Вимблдона, пошто је данас савладао руског тенисера Данијела Медведева са 3:0 (6:3, 6:3, 6:3) у полуфиналу.
1
Фото: Tanjug/AP Photo/Alastair Grant

Меч је трајао два сата.

У првом сету оба тенисера су сигурно сервирала, па није било простора за брејк лопте све до осмог гема. У осмом гему Алкараз користи прву брејк шансу и долази до вођства од 5:3. Брејк је потврдио у наредном гему и тако освојио сет.

Током другог сета шпански тенисер је у трећем гему после три везане брејк лопте одузео сервис Медведеву. У наставку Рус је покушао да се рати, своје сервис гемове је добијао са нулом али није вредело. У деветом гему Алкараз опет везује три брејк шансе и последњу реализује за вођство од 2:0 у сетовима.

Трећи сет Шпанац је отворио са новим брејком у другом гему, који је потврдио у трећем гему за 3:0. Медведев се није предавао, тако да је успео да врати брејк у петом гему. Ипак Алкараз везује у наредном гему пет брејк шанси и успева да опет одузме сервис Русу. До краја меча Медведев није успео да угрози Шпанца који је обезбедио пласман у финале.

У финалу Вимблдона Алкараза чека најбољи српски тенисер Новак Ђоковић, који је раније данас елиминисао Јаника Синера.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести