АО: Ђере после пет сетова изгубио од Казоа и елиминисан са Аустралијан опена

Српски тенисер Ласло Ђере заустављен је на старту Аустралијан опена, пошто је после велике борбе у пет сетова поражен од Француза Артура Казоа 6:2, 6:7 (3:7), 6:2, 3:6, 6:2. Меч је трајао три сата и 28 минута.
1
Фото: Tanjug (AP Photo/Louise Delmotte)

У почетном сету, Француз је кребуо боље и уз брејк у другом гему стигао до 3:0. Није дозвољавао Ђереу да се понада да може да врати брејк, сигурно је сервирао и добио почетни сет са 6:2. Ласло је у другом и шестом гему морао да спашава чак пет брејк лопти, потом није искористио свију у седмом гему. Имао је Казо 5:4 и сет лопту на сервис Ласла, није је искористио, потом још једну на 6:5 и ускоро је уследио тај-брејк. Ту је Ласло био сигуран, добио је тај део игре са 7:3 и изједначио у сетовима.

Ипак, Француз је поново успео да подигне игру у трећем сету. Два брејка је направио, у првом и седмом гему и тако поново са 6:2 дођао до предности у мечу. Ни ту није био крај преокретима јер је Ђере поново заиграо боље, стигао до 3:1, али је одмах уследио и рибрејк Казоа за 3:2. Није то збунило Ђереа, момак из Сенте је већ у наредном гему поново одузео сервис противнику за 4:2, а потом га и оверио. И сачувао је ту предност до краја сета који је добио са 6:3. У сету одлуке, Казо је до брејка дошао у четвртом гему и потом стигао до предности од 4:1. Предност је сачувао до краја и тако се пласирао у другу рунду где ће играти са победником сусрета између Холгера Рунеа и Јошихира Нишиоке.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести