АО није ни почео а 47 учесника већ мора у карантин

Тенисери који су чартер летом дошли из Лос Анђелеса у Мелбурн, мораће у строги карантин од 14 дана, јер су откривена три случаја позитивних на корона вирус у два одвојена лета, јавља портал Србија данас.
a
Фото: Youtube Printscreen

У два авиона је укупно било 143 путника, од тога су 47 били тенисери и тенисерке. Укупно троје њих је имало позитиван налаз теста на вирус ковид-19, потврдили су организатори и директор турнира Крејг Тајли.

Челници Аустралијан опена у саопштењу наводе и да су заражени члан посаде и два путника који нису играчи, али ће спортисти због пута са њима морати у строгу изолацију.

- Уместо пет сати тренинга на отвореном у 'балону', моћи ћемо да тренирамо само у затвореном простору - огласио се на друштвеним мрежама један од путника тог лета, уругвајски тенисер Пабло Куевас.

Изузетно строг карантин наређен је свим путницима лета, који је довезао тенисере и тенисерке, као и њихове стручне тимове.

Подсетимо, Аустралија је пристала да прихвати око 1.200 тенисера и чланова штабова који треба да стигну у Мелбурн у 15 посебних летова како би наступили на првом Грен слем турниру у сезони.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести