Аустралијски суд одлучује у понедељак о Новаку

Аустралијски суд одложио је одлуку о новаку Ђоковићу до понедељка јављају медији.
Фонет/АП
Фото: Фонет/АП

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић тренутно се налази у карантину, аеродромског хотела и чека одлуку суда.

Како преноси Ројтерс позивајући се на своје изворе, објашњење власти државе Викторија да виза није била одговарајућа је спорно, пошто су тројица тенисера са истом визом већ ушли у земљу и омогућено им је да се такмиче на Аустралијан Опену.


Ђоковић поздравио навијаче који су испред хотела

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић поздравио је навијаче који су се окупили испред хотела у Мелбурну да му пруже подршку.

На друштвеним мрежама појавио се снимак како Ђоковић "шаље срца и пољупце" навијачима који су испред хотела, где српски тенисер чека одлуку на жалбу о забрани уласка у Аустралију.

Одлука ће бити донета у ноћи између недеље и понедељка по српском времену, када ће дефинтивно бити познато хоће ли светски број 1 бранити титулу на Аустралијан опену.


Светском тенисеру број један Новаку Ђоковићу укинита је виза за улазак у Аустралију и прети му депортација, а одведен је у "Хотел Парк", карантински објекат у Мелбурну, који се користи за смештај тражилаца азила, наводи агенција Ројтерс.


На два сата било одложено рочиште поводом жалбе Ђоковића

Саслушање поводом жалбе светског тенисера број један Новака Ђоковића на укидање визе за улазак у Аустралију, у Федералном окружном и породичном суду Аустралије у Мелбурну било је одложено је за 18 часова по локалном времену, односно 08.00 часова ујутру по нашем.

Саслушање је одложено након што је судија Ентони Кели изјавио да није добио потребну документацију од Ђоковићевих адвоката, јавља Ројтерс.

Суд је као датум за завршно рочиште у овом случају претходно одредио понедељак, али су владини адвокати задржали право да траже одлуку о депортацији Ђоковића пре тог.

Ник Вуд, Ђоковићев адвокат, рекао је судији да га је Тениска асоцијација Аустралије саветовала да до уторка морају имати информацију о томе да ли ће Ђоковић учествовати на Аустралијен опену.


Овај хотел, смештен у Карлтону, предграђу Мелбурна, налази се у близини Универзитета у Мелбурну и Краљевске женске болнице.

У хотелу, који је раније био познат као "Rydges on Swanston", од децембра 2020. године смештени су тражиоци азила, од којих су многи тамо држани дуже од годину дана док су потраживали визе за боравак у Аустралији.

Сада их је тамо најмање 24.

Бројни активисти су раније испред овог хотела одржавали протесте против задржавања тражилаца азила, а на зидовима хотела и на терену испред постоје поруке против њиховог задржавања.


Српски навијачи испред хотела
 

Српски навијачи окупили су се испред хотела Парк у Мелбурну, у коме је смештен Новак Ђоковић, како би изразили незадовољство зато што му је није дозвољено да учествује Аустралијан опену.

На фотографијам објављеним на друштвеним мрежама виде се Срби из Мелбурна који су се окупили испред хотела, који служи као карантин док суд не одлучи о жалби Ђоковића.

 


На сајту хотела се наводи да је то "луксузни хотел са 4,5 звездица на одличној локацији", који располаже са 107 соба, од којих су све климатизоване.

Како наводи Ројтерс, у октобру прошле године је дошло до избијања ковида међу избеглицама и тражиоцима азила који се тамо налазе, док је у децембру у хотелу избио пожар, који је, како су пренели медији, резултирао лакшим повредама.

Убрзо потом, неки од тражилаца азила су се пожалили да им храна садржи црве и буђ, преносе медији.

Ђоковић је у овај хотел упућен, након што је током протекле ноћи био задржан на градском аеродрому где му је речено да ће морати да напусти Аустралију, јер није прихваћено медицински изузеће од вакцинације.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести