БЏК куп: Српкиње боље од Хрватица, Миа и Лола побеђују  

Тенисерке Србије настављају да мељу све пред собом на крилима тинејџерки у I групи Евро-афричке зоне Били Џин Кинг купа.
Тениски савез Србије
Фото: Тениски савез Србије

После Бугарки и Норвежанки српске репрезентативке славиле су и против Хрватске - 3:0. Миа Ристић, шеснаестогодишњакиња, 412. на ВТА листи, уписала је тријумф против 207. играчице света Антоние Ружић - 6:4, 6:3. Њеним стопама кренула је и две године старија Лола Радивојевић, 269. на ВТА листи, која је била боља од 146. играчице планете Таре Вурт у три сета - 6:2, 6:7, 7:5.

За комплетирање победе од 3:0 побринуо се дубл Србије Олга Даниловић-Катарина Козаров, који је експресно славио против тандема Хрватске Багарић-Вурт - 6:4, 6:1. Србија пред два последња кола једина има стопроцентан учинак у групи и данас против Данске има шансу да победом, уз тријумф Хрватске над Шведском, коло пре краја обезбеди пласман у новембарски плеј- оф.

За овакав расплет заслужне су репрезентације Норвешке и Бугарске, које су данас биле боље од Шведске и Данске.

Првог дана такмичења Србија је одмерила снаге са Бугарском и већ је после сингл мечева стигла до победе. Први дуел одиграла је Миа Ристић (16) и победом дебитовала у националном дресу сениорске репрезентације Србије савладавши бугарску репрезентативку Дениславу Глушкову - 6:2, 6:2.

У другом синглу Лола Радивојевић (18) изборила је други бод за Србију победивши Изабелу Шиникову 3:6, 6:3, 6:2. У дубл мечу Радивојевић-Козаров изгубиле су од бугарског пара Каратанчева-Топалова 6:2, 3:6, 3:6.

Другог дана такмичења Србија је одмерила снаге са Норвешком. Овај меч отворио је сусрет Мие Ристић и Улрике Еикери. До новог тријумфа за Србију најмлађи члан нашег тима стигла је без изгубљеног сета - 6:4, 6:4. Уследио је меч Лоле Радивојевић и Мелене Хелго у коме је до славила српска репрезентативка - 7:6, 7:5. У дублу Козарова и Ристићева су изгубиле од пара Еикери, Хелго - 3:6, 2:6.  

Били Џин Кинг куп селекција (еџ Фед куп) Србије од 10. до 15. априла 2023. такмичи се у Анталији у оквиру I групе Евро-афричке зоне.

Квалификациони турнир у Анталији за пласман у плеј-оф за пласман у квалификације за попуну Светске групе игра се по роунд робин систему. У квалификацијама у Турској бори се 11 репрезентација подељених у две групе.

Само три репрезентације, победници група и боља из плеј-офа другопласираних тимова на табели, обезбеђује пролаз из I групе Евро-афричке групе у новембарски плеј-оф за улазак у квалифкације за пласман Светску групе, а две последње пласиране испадају у II групу Евро-афричку групу.
Тим Србије налази се у Групи Б у којој је славио против Хрватске, Бугарске и Норвешке, а следи сутра дуел са Данском и на крају са Шведском.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести