БЏК куп: Српкиње победиле Бугарке у Анталији

АНТАЛИЈА: Били Џин Кинг куп селекција Србије победила је данас у Анталији са 2:0 селекцију Бугарске у првом мечу групе Б квалификационог турнира за плеј-оф у којем ће се борити за квалификације за попуну Светске групе.
Тениски савез Србије
Фото: Тениски савез Србије

Најбољу женску тениску сениорску селекцију Србије на турниру у Анталији представљају Александра Крунић (127. на WТА листи у синглу), Олга Даниловић (136.), Лола Радивојевић (266.), дебитанткиња у БЈК куп тиму Србије Миа Ристић (412.) и Катарина Козаров (493.) под вођством селектора Душана Вемића.

Првог дана такмичења Србија је одмерила снаге са Бугарском и већ након сингл сусрета стигла до победе од 2:0. Први меч одиграла је Миа Ристић и победом дебитовала у националном дресу сениорске репрезентације Србије савладавши бугарску репрезентативку Дениславу Глушкову 6:2, 6:2.

У другом синглу 18-годишња Лола Радивојевић изборила је други бод за Србију у овом мечу победивши Изабелу Шиникову 3:6, 6:3, 6:2.

Наредни меч Србија игра већ у уторак 11. априла против репрезентације Норвешке.

Само три репрезентације, победници група и боља из плеј-офа другопласираних тимова на табели, обезбеђује пролаз из И групе Евро-афричке групе у новембарски плеј-оф за улазак у квалифкације за пласман у Светску групу.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести