БЏК куп: Тенисерке Србије победиле Норвешку

АНТАЛИЈА: Тенисерке Србије победиле су Норвешку 2:1 у мечу другог кола квалификационог турнира Били Џин Кинг Купа који се игра у турској Анталији.
Тениски савез Србије
Фото: Тениски савез Србије

Миа Ристић (16), 412. тенисерка планете, донела је први бод Србији, пошто је резултатом 2:0 (6:4, 6:4) савладала Улрике Еикери. Победу Србији осигурала је 269. на свету Лола Радивојевић (18) која је била боља од Малене Хелго - 2:0 (7:6, 7:5). Утешни поен Норвешкој донео је дубл. Ристић и Козаров поражене су 0:2 (3:6, 2:6) од Хелго и Еикери.

Српкиње су тако оствариле две победе у прва два кола турнира у Анталији, пошто су у понедељак савладале Бугарке 2:1. Изабраницама селектора Душана Вемића преостали су дуели против Шведске, Данске и Хрватске.

Репрезентација Србије у Анталији игра квалификационе мечеве у оквиру I групе Евро-афричке зоне за пласман у плеј оф за пласман у квалификације за попуну Светске групе. Само три репрезентације, победници обе групе са турнира у Анталији, као и боља из плеј-офа другопласираних тимова на табели, обезбеђују пролаз из I групе Евро-афричке групе у новембарски плеј-оф за улазак у квалифкације за пласман Светску групе, а две последњепласиране испадају у II групу Евро-афричку групу.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести