Бекер: Надал и Федерер фаворити да заврше годину као први

БЕРН: Некадашњи тренер српског тенисера Новака Ђоковића, Борис Бекер, изјавио је да су Рафаел Надал и Роџер Федерер главни фаворити да сезону заврше на првом месту АТП листе.
EPAJUSTIN LANE
Фото: EPAJUSTIN LANE

Легендарни Немац не верује да ће водећи тандем Ђоковић - Енди Мареј остати на врху на крају године, већ је предност дао тренутно четвртом, односно петом играчу света.

"Све је отворено. Рафа и Роџер су по мени фаворити, потом Тим и Зверев, а не Ђоковић и Мареј, иако мислим да ће се вратити у стару форму", рекао је Бекер за швајцарски "Тагес Анзеигер".
Бекер је поновио да је Ђоковић направио прави потез ангажовањем Андреа Агасија на месту тренера као његов наследник.

"Мој одлазак је ситуација као у фудбалу, имаш 15-20 играча и познату причу о смени. Задовољан сам што ме је Агаси наследио. Мислим да та сарадња може да буде успешна због харизме, личности и схватања тениса. Агаси и Новак су двојица можда и највећих тенисера икада".
Бекер је, уједно, стао у одбрану Ђоковића после критика због слабијих резултата.

"Новак је освојио све и можда се мало уморио од тениса, све разумем. У другом делу сезоне није био у кризи, освојио је Торонто и стигао до финала на УС Опену и Завршном мастерсу, што је одличан резултат. Надал није три године освојио грен слем титулу и нико ништа лоше не говори о томе", закључио је Бекер.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести