Бекер: Пред Новаком је најтежи изазов у каријери

ЛОНДОН: Сигуран сам да ће бити звиждука, али је Новак навикао на то. Увек је био борац, морао је да се бори против свих и да побеђује публику.
boris beker EPA/HANNAH MCKAY
Фото: EPA/HANNAH MCKAY

Публици ће бити тешко с њим, али сваким новим мечом ће га прихватити", рекао је легендарни немачки тенисер и бивши тренер Новака Ђоковића Борис Бекер у разговору за Би-Би-Си (BBC).

Ако Ђоковић буде добио "зелено светло" за учешсће на турниру, Бекер верује да ће српском тенисеру бити тешко у првој недељи.

"Причао сам с њим и честитао сам му, захвалио ми се на подршци. Међутим, и даље је у шоку због последњих дана. Његов дух је све боље, тренирао је. Можда нечете да се сложите са свиме што ради, али морате да поштујете", рекао је Бекер и открио да је пред Ђоковићем најтежи изазов у каријери на грен слемовима.

"Не верујем да је некад био у тежој позицији", каже Бекер.

Немац сматра да мора да се поштује избор Ђоковића да се не вакцинише.

"То је свачији избор, иако је живот тежи без вакцине. Лично бих му саветовао да се вакцинише јер би му било лакше, али то је његов избор и морамо да га поштујемо", закључио је двоструки шампион турнира у Мелбурну.

Мареј: Новак је победио, али остаје неколико питања

Позитивно је што Новак више није у притвору. Надам се да сад може да се фокусира на тенис", прокоментарисао је британски тенисер Енди Мареј ситуацију око Новака Ђоковића, а пренели аустралијски медији.

Ипак, некадашњи први тенисер света сматра да Новак има још неколико питања на која би требало да одговори.

"Новак би требало да прокоментарише време у изолацији и сигуран сам хоће. Надам се да можемо да окренемо страницу. Победио је на Суду, сјајан је био и изгледа да ће бити на Аустралијан опену. Свиђа ми се што ће се најбољи надметати, иако има пар питања. Док не дођу одговори тешко је дати коначан суд о било којој ситуацији", закључио је Мареј, који је у Мелбурну чак пет пута поражен у финалима.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести