Бекерови трофеји продати на "добош"

Борис Бекер је банкротирао још 2017. године, па је регулисање његове финансијске ситуације препуштено професионалцима. Трофеји и сувенири из дана када је био врхунски тенисер продавани су на аукцији и прикупљено је 680.000 фунти, јавља Радио телевизија Србиј
b
Фото: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

.Његова имовина требало је да буде продата предходне године, али се Бекер тада позвао на дипломатски имунитет, јер је био спортски амбасадор Централноафричке Републике.

Британски суд је 2017. године прогласио да је Борис Бекер банкротирао, па је регулисање његове финансијске ситуације преузела специјализована компанија.

Све вредности бишег светског броја један стављене су на аукцију. Продајом на интернет аукцији прикупљено је 680.000 фунти, а највећу вредност је достигао трофеј са Ју-Ес опена из 1989. године, који је продат за 150.000 фунти.

Иначе на аукцији је било 82 предмета из Бекерове колекције. Ту је било чак шест гренд слем трофеја, а трофеј са Ју-Ес опена је био чеврти. Предходно је освојио три Вимблдона, а после Америке освојио је и два Аустралијан опена.

Реплика трофеја Дејвис купа достигла је вредност од 52.100 фунти, а на продају су још били Бекеров прстен добијен по пријему у тениску "Кућу славних", сатови, спортска опрема коју је носио...

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести