БЕЗБОЛАН ПОРАЗ СРПКИЊА ОД ХОЛАНЂАНКИ у Били Џин Кинг купу

Почело је разигравање за пласман у Првој групи Евро-афричке зоне.
1
Фото: Дубл Лола Радивојевић и Нина Стојановић, фото: ТСС/М. Лукач

Србија је у групи са Холандијом и Аустријом, а све три репрезентације су избориле пласман у новембарски плеј-оф за Светску групу Били Џин Кинг купа. Зато су се селектори одлучили да прошарају саставе у дуелу Србије и Холандије (1:2), у делу такмичења који не доноси ништа осим престижа.

Србија је уписала први пораз. Прва је на терен изашла Лола Радивојевић, а ривалка јој је била Ева Ведер, 413. играчица света из Холандије. Лола је експресно преслишала ривалку - 6:3, 6:2 и донела предност Србији.

- Била сам спремна за меч. Искористила сам своју прилику да играм. Осећала сам се добро на терену. Противница је била добра. Играла је прошле године и гренд слемове. Знала сам да морам да држим висок ниво и успела сам у томе. Одлично сам сервирала, уписала и 10 асова и здржала сам константност. Показала сам добар тенис и задовољна сам и игром и ставом који сам имала и победом коју сам донела Србији - поручила је Лола Радивојевић.

Миа Ристић је помало испражњена изашла у другом синглу на терен против Сузан Ламенс, 164. играчицом планете и поклекла - 2:6, 4:6.

О победнику је одлучивао дубл. Нина Стојановић и Лола Радивојевић су играле против Сузан Ламенс и Деми Шурс и изгубиле - 1:6, 4:6. Сутра Србија игра против Аустрије.

- Пораз од Холандије од 2:1. Радивојевић је савладала Ведер, Ристић је поражена од искусне Ламенс, а и дубл је поражен. И сутра играмо против репрезентације Аустрије. Још увек постоји шанса да освојим 1. место, које би нам донело потенцијално бољу позицију на БЈК куп листи - каже селектор Вемић.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести