Блејк: Ђоковић није добио изузеће за улазак у САД, не игра на турниру у Мајамију

МАЈАМИ: Српски тенисер Новак Ђоковић неће играти на предстојећем мастерсу у Мајамију пошто није добио изузеће за улазак у САД, изјавио је вечерас директор турнира на Флориди Џејмс Блејк, преносе амерички медији.
djokovic yt
Фото: Youtube Printscreen

Блејк је рекао да Ђоковић није добио изузеће за улазак у САД, упркос напорима које су уложили организатори турнира, гувернер Флориде Рос Де Сантис и сенатори Флориде Марко Рубио и Рик Скот. Ђоковић је потом одлучио да се повуче са листе учесника турнира на Флориди.

Амерички медији подсећају да према важећим правилима страни држављани који нису вакцинисани против корона вируса не могу да путују у САД.

"Покушали смо да обезбедимо да Новаку Ђоковићу буде дозвољено изузеће, али то се није догодило", рекао је Блејк, преноси Тенис ченел.

Ђоковић је пропустио и мастерс у Индијан Велсу, који траје до 19. марта.

"Покушали смо, али не може да игра. Исто смо имали и у Индијан Велсу, где знам да је Томи Хас урадио све што је могао са својим сарадницима. Покушали смо да добије изузеће. Ђоковић је наш најуспешнији играч, овде је тријумфовао шест пута. Нажалост, то није у мојој надлежности", закључио је Блејк.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести