БРАВО!!! НАТАЛИЈА у трећем колу ВИМБЛДОНА (фото, видео)

Српска тенисерка Наталија Стевановић победила је у другом колу Отвореног првенства Енглеске Вимблдону Немицу Тамару Корпач са 2:0 (7:5, 7:5) у сетовима.
Youtube Printscreen/Sport Klub
Фото: Youtube Printscreen/Sport Klub

Меч је трајао два сата и 38 минута. У првом сету српску тенисерку је мучила повреда, па је средином сета затражила медицински тајм-аут.

Седми гем је донео највише узбуђења.

Немица је имала чак шест брејк лопти у поменутом гему и тек последњу је успела да искористи. Вратила је Стевановићева брејк већ у наредном гему и наставила да сигурно сервира до 12. гема. При резултату 6:5 Немица је спашавала три брејк лопте, док четврту Српкиња није искористила за 1:0 у сетовима. У другом сету српска тенисерка је повела са 2:0 после одузетог сервиса у другом гему, али Корпаш је одмах узвратила рибрејком. 

Најлепши тенис виђен је у четвртом гему, када је Стевановићева искористила тек осму брејк лопту у гему после 12 минута игре.

У деветом гему српска тенисерка губи свој сервис гем са нулом и тако враћа Немицу у меч. Ипак у 12. гему Стевановићева успева да дође до новог брејка и до победе.

У трећем колу српска тенисерка ће играти против Петре Квитове која је раније данас елиминисала Белорускињу Александру Саснович резултатом 2:0 (6:2, 6:2).

EUR/RSD 117.1015
Најновије вести