Чехиња Плишкова преокретом у финале Вимблдона

Чехиња Каролина Плишкова савладала је Белорускину Арину Сабаленку у полуфиналу Вимблдона после великог преокрета са 2:1 (5:7, 6:4, 6:4) за безмало два сата игре, јавио је Моцартспорт .
s
Фото: Youtube Printscreen

Тако ћешка тенисерка пласирала у женско финале Вимблдона где је чека Аустралијанка Ешли Барти.

Могла је Плишкова и много раније до победе, али једноставно није користила шансе које су јој се пружале у првом сету. Чехиња је у овом делу игре имала чак осам брејк лопти и све их је Сабаленка спасила, због чега јој је у 12. гему код резултата 6:5 за Белорускињу Плишковој пала концентрација. Код резултата 30:30 Плишкова је прво послала лопту у мрежу, да би у наредном поену направила дуплу сервис грешку. Сет је убрзо, донекле неочекивано припао противници.

Губитак првог сета дошао је као отрежњење за Плишкову која је играла много сигурније и агресивније у другом сету. Кључан је био пети гем када је Плишкова на сервис Белорускиње стигла до 0:40 и искористила девету брејк шансу. После тога је рутински сачувала вођство и привела сет крају.

Нешто слично догодило се и у трећем сету, с тим што је Плишкова исти окренула на своју страну већ у првом гему пошто је узела нови брејк. Чехиња је изгледала сигурно на сервису, што јој је само додатно помогло да дође до свог другог грен слем финала у каријери. Прво од УС Опена 2016.

Барти и Плишкова су се досад састајале седам пута, а Аустралијанка води са 5:2. Финале је на програму у суботу од 15 часова.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести