Да ли АТП новим бодовањем може да "успори" Ђоковића?

БЕОГРАД: Пандемија корона вируса зауставила је или прецизније речено успорила поход Новака Ђоковића на рекорд по броју недеља на позицији најбољег светског тенисера, а нове информације из Шпаније кажу да би АТП новим бодовањем могао тај пут додатно да отежа.
djokovic, fonet
Фото: FoNet

Наиме, Марка је објавила да АТП, када се настави сезона у августу, неће обрисати бодове са турнира који су отказани (Синсинати, УС Опен, Ролан Гарос, Рим, Мадрид), него ће се бодови губити сразмерно у односу на 52 недеље колико има година.

То значи да би се Ђоковићу, који на врху има 10.220 бодова, сваког понедељка одузимало 196 бодова, а Рафаелу Надалу, који на "замрзнутој листи" има 9.850, одузимало 189 бодова.

Шта то практично значи? Без дилеме, Надалу је "олакшан" пут да се врати на трон, јер је Ђоковићу требало да се обрише 4.185 бодова за све турнире, а Надалу 5.369 бодова.

Ђоковић је закључно са 13. мартом, када је АТП листа замрзнута, као број 1 провео 282 недеље, четири мање од Пита Сампраса, док је рекордер Роџер Федерер са 310 недеља као светски број 1.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести