Дел Потро се опростио: Немам снаге да наставим

БУЕНОС АЈРЕС: Аргентински тенисер Хуан Мартин Дел Потро поражен је на старту турнира у Буенос Ајресу од земљака Федерика Делбониса 6:1, 6:3 и завршио каријеру.
Del Potro
Фото: FoNet

Дел Потро се вратио на терен после две и по године паузе због повреде, а како је раније најавио хтео да тачку на играчку каријеру стави на терену.

"Много сам уложио да се вратим, али немам снаге да наставим. Превише сам патио, морам да ставим здравље у први план, да доведем живот у ред. Ако успем да решим проблема са коленима, ко зна, можда покушам да се вратим још једном", изјавио је емотивни Аргентинац који није могао да сакрије сузе у финишу меча.

Највећи успех у каријери остварио је освајањем УС Опена 2009. године, када је у финалу победио Роџера Федерера, а укупно је освојио 22 титуле.

Навијачи у Србији највише ће га памтити по томе што је два пута спречио Новака Ðоковића на путу до медаље на Олимпијским играма - победио га је у мечу за бронзану медаљу у Лондону 2012, као и на старту олимпијског турнира у Рију 2016. године, када је стигао до финала и освојио сребро.

Најбољи "ренкинг" било му је треће место у августу 2018. године.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести