ЂОКОВИЋ елиминисао Џордана Томпсона и пласирао се У ТРЕЋЕ КОЛО ВИМБЛДОНА

ЛОНДОН: Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се данас у треће коло Вимблдона, пошто је елиминисао Американца Томпсона резултатом 3:0 (6:3, 7:6(7:4), 7:5).
s
Фото: Tanjug/ (AP Photo/Kin Cheung)

Меч је трајао два сата и 30 минута.

Ђоковић је први сет отворио агресивно и већ у другом гему дошао до брејк шансе коју није искористио.

Тек у шестом гему српски тенисер користи друго брејк шансу у сету и долази до вођства од 4:2 у гемовима.

У наредним гемовима је сигурно сервирао за 1:0 у сетовима.

Американац је у другом сету много више намучио српског тенисера. Ђоковић је морао да спашава брејк лопте у петом и седмом гему, да би сет на крају отишао у тај брејк.

У тај брејку Ђоковић је боље сервирао и успео да у једном тренутку одузме сервис противнику, самим тим освоји и сет.

Током трећег сета ни један, ни други тенисер нису имали прилике за брејк, пошто су сервирали без грешке.

Прву брејк лопту Ђоковић добија и користи као меч лопту у 12. гему.

У наредном колу најбољи српски тенисер игра против бољег из дуела Швајцарца Станисласа Вавринке и аргентинског тенисера Томаса Ечеверија.

Ђоковић: Велика је привилегија играти на Централном терену

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић изјавио је данас после пласмана у треће коло Вимблдона, да је велика привилегија играти на Централном терену и да са њим има романтичан однос.

"Да, треба да имам тест, али не бих да то буде у овако раној фази турнира. Сјајна Џорданова партија, играо је заиста одличан меч и мислим да је заслужио велики аплауз. Централ корт на Вимблдону је најспецијалнији терен у историји нашег спорта, без дилеме. Знамо традицију, знамо колико дуго се овде игра. Сваки пут, делује као клише кад то кажем, али заиста уживам у сваком моменту на овом терену. Велика је привилегија играти на овом терену, посебно у овим годинама, када играм против младића. Не знам колико ћу још моћи, али овај терен и ја имамо веома романтичан однос", истакао је Ђоковић, преноси Спортклуб.

EUR/RSD 117.1197
Најновије вести