Ђоковић: Хрвати, хвала што сте уз мене

БЕОГРАД: Најбољи тенисер света Новак Ђоковић, у разговору за загребачки портал Индеx.хр, захвалио се на великој подршци коју има у Хрватској.
djokovic, tanjug ap
Фото: Tanjug (AP Photo/Lee Jin-man)

Српски тенисер јуче у Београду одржао је двочасовну конференцију за медије, а Индеx.хр је након интервјуа објавио текст под насловом "Хрвати, хвала што сте уз мене".

На почетку разговора, новинарка је истакла је да 61 одсто читалаца овог портала сматра да ће он бити највећи свих времена.

"Захвалио бих се читаочима Индекса, који верују у мене. Надам се да ћу оправдати то поверење, јер и ја верујем у себе. Верујем да могу да испуним циљеве, који су велики, као што је, рецимо, обарање неких рекорда", рекао је Ђоковић на почетку интервјуа за Индекс.хр.

Ђоковић је говорио и о његовом односу према Хрватској, као и о подршци коју има у тој земљи.

"Трудио сам се и у наступима у јавности и приватно, да увек преносим позитивну поруку и однос према Хрватској и свим земљама у региону. Нисам одрастао у Југославији, јер сам био мали, земља се распала, али осећам тај неки њен дух. Знам да ми на томе замерају многи, али ја поштујем различитост у размишљању и просто је немогуће је задовољити свакога и бити свакоме драг. То је моје виђење, увек сам се опходио на позивтиван начин према људима из Хрватске и других земаља и са поштовањем. Ако се људски односите према некоме, онда ћете то добити назад. То је мој животни мото. Имам много пријатеља, често долазим у Хрватску не летовање и надам се да ће се то наставити", рекао је Ђоковић.

Он је упитан и ко му је омиљени хрватски спортиста, а Ђокоивћ је на првом место ставио свог тренера Горана Иванишевића.

"Горан, јер је он био узор свима нама који смо тренирали тенис, па онда Ники Пилић. Он је некако моја фамилија. Добро познајем Жељка Франуловића који живи у Монаку, брат и сестра Јаница и Ивица Костелић, њих сам пратио и ценио. Никад их нисам упознао, а надам се да цу бити у прилици једног дана, можда и одскијамо мало заједно, јер сам велики љубитељ скијања. Наравно и Лука Модрић. Има толико изванредних спортиста са којима сам имао срећу да се упознам", закључио је Ђоковић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести