Ђоковић изгубио од Оже-Алијасима на Лејвер купу

ЛОНДОН: Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић поражен је од Канађанина Феликса Ожеа-Алијасима 6:3, 7:6 (7:3) у другом мечу дана на Лејвер купу у Лондону.
d
Фото: Tanjug (AP Photo/Kin Cheung)

Меч је трајао сат и 35 минута. Оже-Алијасим је овим тријумфом донео предност "Тиму света" 10:8 против "Тима Европе" за који игра Ђоковић.

Оже-Алијасим и Американац Џек Сок победили су раније данас Италијана Матеа Беретинија и Британца Ендија Мареја 2:6, 6:3, 10:8.

Ђоковић је добро почео меч и повео је 2:0 у првом сету, али је Канађанин успео да преокрене резултат и поведе 3:2. Српски тенисер је изједначио на 3:3, а онда је Оже-Алијасим освојио три гема заредом и добио је први сет 6:3.

Канађанин је повео 2:0 на старту другог сета, али је Ђоковић серијом 3:1 успео да стигне до изједначења. Оже-Алијасим је на крају славио у "тај-брејку" и зашлужено је стигао до победе.

До краја Лејвер купа биће одиграна још два меча у синглу. Грк Стефанос Циципас ће играти против Американца Френсиса Тијафоа, а потом ће на терен Норвежанин Каспер Руд и Американац Тејлор Фриц.

Победник Лејвер купа биће екипа која прва освоји 13 поена. За сваку победу последњег дана Лејвер купа добија се три поена.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести