Ђоковић: Мој отац је само рекао "Живели", лоша интерпретација догађаја

МЕЛБУРН: Видео сам шта се десило са мојим оцем.
djokovic
Фото: Youtube Printscreen

Он је на том снимку само рекао "Живели", а све друго је лоша интерпретација догађаја, изјавио је најбољи српски тенисер Новак Ђоковић.

Његов отац Срђан подигао је велику прашину у Аустралији након снимка са навијачима са руском заставом и словом "З".

"Нисам био свестан шта се десило до синоћ и нисам био срећан кад сам чуо шта се десило  Било је много српских застава около, а отац је као и увек само хтео да изађе у сусрет навијачима и да се слика. Не могу да будем љут на њега јер није било намере. Све је злоупотребљено", изјавио је Ђоковић на конференцији за медије у Мелбурну.

Срећан сам што су родитељи и породица досли да ме подрже, ми смо прошли роз рат, знамо колико разара и жао ми је што је све ескалирало, додао је Новак.

"Одлука да отац не буде вечерас у мом боксу је заједничка. За недељу и финале још нисмо одлучили, али сигурнои је да би желео да буде на трибинама", истакао је Ђоковић.

На питање да ли му је прошлогодишња депортација додатни мотив уочи финала рекао је да он воли да игра у Аустралији.

"Прешао сам преко тога, немам никакве предрасуде. И даље сам у форми и док год могу да се борим за гренд слем трофеја, имам разлога да наставим даље. Имам подршку, љубав и страст према спорту. Волим тенис, играм га и са сином, нисам се заситиој у тој мери. На финале гледам као на пресудан моменат, приступам му као да ми је последње. Даћу буквално све од себе да победим“.

Нема много тајни између мене и Циципаса, играли смо скоро на свим подлогама, мислим да нисмо само на трави, додао је српски ас.

"Сада је мало сазрео, сада је вероватно на врхунцу могућности. Ово је меч његовог живота, игра за гренд слем трофеј и прву позицију на АТП листи. Гледао сам га, играо је добро, али знам како тактички да се спремим за њега. Ето, и ја сам пружао неке од најбољих партија. Спреман сам да идемо до краја, пет сетова - пет сетова. Пет сати - пет сати. Радујем се изазову, ово финале је, с обзиром на нашу форму, очекивано“.

У Новаковом боксу била је и докторка Маријана Ковачевић, чиме је практично решена мистерија како је санирана повреда задње ложе.

"Не могу да одајем детаље, дошла је пре неколико дана, пре тога сам овде у Мелбурну имао разне третмане и ишао сам до што више стручних лица који би могли да помогну. Досетили смо се и Маријане која је прошла пола света да дође овде, њено присуство и терапије су много помогне и осећам бенефиције тога на терену", поручио је Ђоковић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести