Вимблдон: Ђоковић надиграо Нишикорија, у полуфиналу са Надлом

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић савладао је Јапанца Кеија Нишикорија са 3:1 у сетовима у четвртфиналу Вимблдона, те се пласирао у полуфинале.
djokovic, tanjug ap
Фото: Tanjug (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)

Ђоковић је јапанског тенисера савладао после два часа и 38 минута борбе резултатом 6:3, 3:6, 6:2 6:2.

Новак је овим резултатом дошао на корак од великог финала Вимблдона, такмичења које је три пута освајао, а последњи пут 2015. године.

Најбољи српски тенисер је одлично почео меч, у првом сету му је већином све полазило за руком, што је осликао и резултат.

У другом сету почело је слично. Ђоковић је дошао до брејк лопте у првом гему другог сета, али је није искористио, као ни три везане у трећем гему истог дела игре. Тада, долази до неочекиваног пада у игри нашег аса, па је Нишикори то искористио дошао до изједначења резултата. Старт трећег је подсећао на почетак претходног сета. После неуспешног поена на брејк лопти у четвртом гему, Нишикори је  пропустио три прилике заредом да поведе са 3:2. Ђоковић је то казнио, искористио је брејк шансу у наредном гему, а онда је у завршници трећег сета лако добио са 6:2.


Његов ривал у полуфиналу биће Шпанац Рафаел Надал, који је са 3:2 био бољи од Аргентинца Хуана Мартина Дел Потра.


На почетку четвртог сета Новак је сервис „препустио“ Нишикорију, а онда је подигао драстично ниво игре, експресно је вратио брејк, направио нови, а убрзо и још један, па је четврти сет, а тиме и меч добио још убедљивије. Тако се Ђоковић пласирао у прво полуфинале од УС опена 2016. године.

Новак се у полуфиналу састаје са бољим из дуела између првог тенисера АТП ранг листе Рафаела Надала и, увек незгодног и пожртвованог, Аргентинца Хуана Мартина дел Потра.

“Осећај је сјајан бити међу четворицом најбољих играча на Гренд слему“, рекао је Ђоковић непосредно после тријумфа.

„Градио сам игру и повећавао ниво последњих неколико седмица. Изгледало је последњих месеци да иде све боље – од сезоне на шљаци, преко турнира у Квинсу. Чинило се да сам одабрао прави тренутак да то учиним и презадовољан сам победом“. 

Новак је у неколико наврата имао расправу са судијом Карлосом Рамосом, који га је опоменуо због бацања рекета. 

“Мислио сам да је непотребно да добијем опомену. Нисам оштетио траву, знам како сам ударио рекетом. Нишикори је у четвртом сету учинио исто, судија је рекао да није видео и мислим да то није праведно. Тако је како је, морао сам да смирим емоције“, додао је српски ас.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести