Ђоковић: НАСТАВЉАМ ДА КРЧИМ ПУТ НОВИМ ГЕНЕРАЦИЈАМА, нека се спреми Вимблдон

БЕОГРАД: Најбољи тенисер света Србин Новак Ђоковић захвалио је данас породици, тиму, пријатељима, навијачима и свима који су му помогли да допринесе стварању историје.
d
Фото: Tanjug/AP Photo/Gerald Herbert, File

Ђоковић је пре недељу дана освојио титулу на Ролан Гаросу и стигао је до 23. гренд слем трофеја. Он је постао тенисер који је освојио највише гренд слем трофеја у историји.

"Размишљао сам о магичној 23. гренд слем титули, коју сам освојио пре седам дана на Ролан Гаросу. Провео сам дивно време са својим тимом и породицом. Била је то тешка битка претходних недеља, али победа је слађа када знаш да си оставио све на што имаш на терену. Захвалан сам за подршку, пре свега навијачима. Ви сте најбољи навијачи које човек може да пожели. Хвала што сте били уз мене када многи нису. Знајте да то заиста цени", написао је Ђоковић на Инстаграму.

"Такође се захваљујем породици, тиму, пријатељима, свима који су помогли и допринели стварању историје. Сам сам на терену, али никада нисам сам на путу. Дубоко ценим и признајем важност најближих људи у мом животу и њихову огромну толеранцију, стрпљење и љубав током свих ових година професионалне каријере", додао је Ђоковић.

Српски тенисер је истакао да је свестан да се због својих ставова често суочавао са критикама.

Фото: Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

"Веома сам благословен што сам ту где јесам и често покушавам да се подсетим на свој пут. Почев од Србије, која је увек мој дом, где је моје срце. Суочавања са недаћама у скоро свакој фази живота само ме је учинило јачим. Бити аутентичан, отворен, поштен, великодушан, храбар, данас су драгоцене вредности које се осуђују и критикују на сваком кораку. Међутим, са овим вредностима настављам да крчим пут новим генерацијама. И настављам путем који ми је толико дао. Бог је велики", закључио је Ђоковић.

Ђоковић ће играти на Вимблдону, који почиње трећег јула.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести