Ђоковић о повлачењу Мареја: Шокиран сам, тужно је...

МЕЛБУРН:  Најбољи тенисер света Новак Ђоковић признао је да га је веома изненадила најава Британца Ендија Мареја да ће ускоро завршити каријеру због сталне повреде кука и поручио да му је жао због тога.
novak djokovic
Фото: Tanjug (D. Kujundžić)

Мареј је кроз сузе открио да ће, ако издржи напоре, најкасније до краја Вимблдона да заврши каријеру."Искрено, нисам знао за Ендијеву најаву. Ух, не знам шта бих рекао превише... То је шок. Иста смо генерација и тужно је видети кроз шта пролази последњих година. Знам како се осећа, имао сам и ја повреду лакта, с тим да је његова повреда тежа", рекао је Ђоковић, а преноси портал "Tennis Actu".

Новак је великом ривалу, али и пријатељу, пожелео да са породицом ужива у будућности."Он је велики шампион, мој пријатељ, одрасли смо заједно и знамо се од тада, од 11,12 године и одиграли смо толико невероватних мечева широм света. Тужно је рећи да ће се играти вероватно последњи Аустралијан опен", каже Новак.

Ђоковић у нападу на рекордну седму титулу у Мелбурну креће мечом против Американца Мичела Кругера, док се Мареј састаје са Шпанцем Робертом Баутистом Агутом.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести